Yorgos Arvanitis

Γιώργος Αρβανίτης
Share:

Personal Info

  • Birth Name: Γιώργος Αρβανίτης
  • Date of Birth: 13, Φεβ 1978
  • Residence: Hamburg
Social:

Biography

Biography

Yorgos Arvanitis was born in 1978. After studying Business Administration in Larissa, he attended seminars by Wim Wenders and Fatih Akin at the University of Fine Arts in Hamburg. He gained valuable experience during his internship in directing alongside Fatih Akin in the film "Head On". He has worked on short films as an assistant director and has written, directed and produced short films and short documentaries. "The Journey of Askavlos " is his first feature film. This independent production took ten years to complete and is entirely self-financed.

Βιογραφία

Ο Γιώργος Αρβανίτης γεννήθηκε το 1978. Αφού σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στη Λάρισα, παρακολούθησε σεμινάρια του Wim Wenders και του Fatih Akin στο Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών του Αμβούργου. Απέκτησε πολύτιμη εμπειρία κατά τη διάρκεια της πρακτικής του άσκησης στη σκηνοθεσία δίπλα στον Fatih Akin στην ταινία "Head On". Έχει εργαστεί σε ταινίες μικρού μήκους ως βοηθός σκηνοθέτη και έχει γράψει, σκηνοθετήσει και κάνει παραγωγή σε ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ μικρού μήκους. Το „ταξίδι του Άσκαυλου" είναι η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία. Αυτή η ανεξάρτητη παραγωγή χρειάστηκε δέκα χρόνια για να ολοκληρωθεί και είναι εξ ολοκλήρου αυτοχρηματοδοτούμενη.

 

Filmography (selection)

2004 “Head On, Behind the Scenes," Making Of, 32’, Director, Camera Operator
2009 “Polit-talk,” Short Fiction, 7’, Director, Film Editor
2010 “Gestern Nacht,” Short Fiction, 7’, Director, Film editor
2011 “Eurocracy,” Short Documentary, 8’, Director, Camera Operator, Film Editor
2012 “Tango Therapy for Parkinson's,” Short Documentary, 6’, Director, Film Editor
2019 “The Journey of Askavlos,” Feature Documentary, 88’, Writer, Director, Producer

Φιλμογραφία (επιλογή)

2004 "Head On, Behind the Scenes," Making Of, 32', Σκηνοθεσία, Εικονοληψία

2009 "Polit-talk," Μικρού μήκους μυθοπλασία, 7', Σκηνοθεσία, Μοντάζ

2010 "Gestern Nacht," Μικρού μήκους μυθοπλασία, 7', Σκηνοθεσία, Μοντάζ

2011 "Eurocracy", Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, 8', Σκηνοθεσία, Εικονοληψία, Μοντάζ

2012 "Tango Therapy for Parkinson's", Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους, 6', Σκηνοθεσία, Μοντάζ

Χορηγος Επικοινωνιας

ERT3ERT HRAKLEIOERT CHANIA