Ιεράπετρα Κρήτης Αύγουστος 2021
8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ & awards
2o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κρήτης & awards

Αγαπητοί μου φίλοι

Φθάνοντας με μεγάλη χαρά στον 8ο  χρόνο της ανοδικής πορείας του "Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας & Awards" καθώς και στον 2ο χρόνο του "Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κρήτης & Awards", ως Καλλιτεχνική  Διευθύντριά τους, θα ήθελα να μοιραστώ τις σκέψεις μου για αυτούς τους δύο πεντάστερους διεθνείς πολιτιστικούς θεσμούς που παράγουν πολιτισμό, προάγουν και ενδυναμώνουν την τοπική κουλτούρα. Και που διαχρονικά προωθούν τον Ελληνικό Κινηματογράφο και την Ελληνική Παραγωγή στην διεθνή αγορά, μέσω του Ιεράπετρα Film Market που δημιουργήσαμε, διαμορφώνοντας δυναμικά το κινηματογραφικό τοπίο της χώρας μας.

Στα χρόνια που πέρασαν, τα δύο Φεστιβάλ μας, πιστά στα ιδεώδη τους, πρόβαλλαν μέσα από τις ταινίες μυθοπλασίας και τεκμηρίωσης τον Ελληνικό, τον Ευρωπαϊκό και τον Παγκόσμιο Πολιτισμό, ανοίγοντας ένα μεγάλο κινηματογραφικό παράθυρο σε όλο τον κόσμο, στους δημιουργούς και στους παραγωγούς διεθνώς. Παράλληλα, ενίσχυσαν την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, προωθώντας την τοπική κουλτούρα και τον κρητικό  πολιτισμό μέχρι τα πέρατα της γης.

Από την πρώτη κιόλας χρονιά δημιουργίας των δύο Φεστιβάλ μας, ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματά τους ήταν ότι κατάφεραν να ανοίξουν τα πανιά τους ταξιδεύοντας έξω από τα σύνορα της χώρας μας, συνάπτοντας διεθνείς συνεργασίες, συνδιοργανώσεις, και χαράσσοντας νέους κινηματογραφικούς και εμπορικούς δρόμους ανάμεσα σε 73 χώρες του κόσμου. Αλλά και μετά τη λήξη τους, κάθε χρόνο, τα Φεστιβάλ ταξιδεύουν στην Κρήτη, στην υπόλοιπη Ελλάδα και σε πολλές χώρες της γης, προβάλλοντας τις βραβευμένες ταινίες σε παράλληλες εκδηλώσεις και αναδεικνύοντας τον πολιτιστικό χαρακτήρα της κάθε περιοχής. Η δυνατή πολυπολιτισμική ταυτότητα των Φεστιβάλ, προσφέρει το βήμα και το κίνητρο σε όλο και πιο πολλούς δημιουργούς από πολλές χώρες του κόσμου να συμμετέχουν με τις ταινίες τους, εδώ στη νοτιότερη πόλη της Ευρώπης, στην Ιεράπετρα.