| Προηγούμενη σελίδα | Επιστροφή στην αναζήτηση |

FIRE TOWER

Ντοκιμαντέρ | 2023 | ΕΓΧ | 47λ

Σύνδεσμος έργου


Περίληψη

Το FIRE TOWER είναι ένα ντοκιμαντέρ βασισμένο σε χαρακτήρες με δραματικά τοπία, έντονες συνθήκες και μακρινές ιστορίες - παρόμοια με αστροναύτες και φαροφύλακες

Σκαρφαλωμένοι στα Βραχώδη Όρη πάνω από άδειες εκτάσεις σε όλο τον βόρειο Καναδά, συναντάμε τους ανθρώπους πίσω από τα κιάλια. Οι «επιφυλακές» του πυροσβεστικού πύργου βιώνουν τη βιασύνη του εντοπισμού καπνού και την πρόληψη των εκκενώσεων. Όλοι είναι υπερήφανοι που προστατεύουν τη γη και τους ανθρώπους της. Όλοι τους έχουν χτυπηθεί από κεραυνό.

Για περισσότερο από έναν αιώνα, οι επιτηρητές ήταν τα αφοσιωμένα «μάτια στον ουρανό», μια κρίσιμη πρώτη γραμμή άμυνας. Σε αυτό το ντοκιμαντέρ, το καστ των επιφυλακών μας υπενθυμίζει ότι η κλιματική αλλαγή και η τεχνολογία καταπατούν όλες τις ζωές και τα μέσα διαβίωσής μας. Σήμερα, παρά τον πρωτοφανή αριθμό των πυρκαγιών, υπάρχουν μόνο τέσσερις επαρχίες του Καναδά που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν ανθρώπινο ραντάρ. Πώς μπορούν να ανταγωνιστούν στόλους drones, δορυφόρων και κινητών τηλεφώνων;

Ο καλύτερος τρόπος για να σταματήσετε μια πυρκαγιά είναι να την εντοπίσετε έγκαιρα – οι επιφυλακές εξακολουθούν να είναι κρίσιμες αγκυρώσεις στα δίκτυά μας πυρασφάλειας. Όταν χτυπήσει κεραυνός, μπορούν να εντοπίσουν ένα κομμάτι καπνού 60 μίλια μακριά και να ερμηνεύσουν την έντασή του σε αποχρώσεις του γκρι, μπροστά από τις υπέρυθρες εικόνες. Μέσα σε λίγα λεπτά, ασυρμάτους άλλους ανταποκριτές για να κινητοποιήσουν τα αεροπλάνα, τα ελικόπτερα και τον εξοπλισμό τους προτού καταστραφούν τα δάση και οι κοινότητες.

Πέρα από τη δράση, το βλέμμα έξω από τους πύργους τους δίνει επίσης στους παρατηρητές στιγμές ενδοσκόπησης. Στον υπερ-συνδεδεμένο κόσμο μας με πολλές εργασίες, το Fire Tower μας προσκαλεί να αναλογιστούμε πώς η μοναξιά μπορεί να εμπνεύσει ένα διαφορετικό είδος σύνδεσης με τη φύση, την κοινότητα και τη δική μας δημιουργικότητα.


Σκηνοθέτης: Tova Krentzman
Έίδος: Ντοκιμαντέρ
Έτος ολοκλήρωσης: 2023
Χώρα προέλευσης: Καναδάς

Συντελεστές

Σκηνοθέτης

Σεναριογράφος

Παραγωγός

Επιστροφή στην αναζήτηση
Προηγούμενη σελίδα