Το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας από 29 Σεπτεμβρίου μέχρι 2 Οκτωβρίου ανοίγει τα πανιά του και ταξιδεύει σε πολλές πόλεις της Κρήτης, της Ελλάδας και όλης της υφηλίου. Το μεγάλο ταξίδι του Φεστιβάλ, όπως κάθε χρόνο ξεκινάει τιμητικά από την γενέτειρα του την Ιεράπετρα και την πατρίδα του την Κρήτη με ταυτόχρονες εκδηλώσεις στο Οροπέδιο Λασιθίου και στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στα Χανιά, προβάλλοντας τον πολιτισμό της εικόνας στην καρδιά της κοινωνίας.
Φέτος, για πρώτη φορά στην ιστορία του ο θεσμός « 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας », φιλοξενεί μια ιδιαίτερη ενότητα με θέμα « Αφιέρωμα: Μειονότητες, Ρομά, Διαπολιτισμική Εκπαίδευση ». Η ενότητα αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.
Για μια ακόμη χρονιά, το Φεστιβάλ καινοτομεί πραγματοποιώντας εκπαιδευτικό και ενημερωτικό πρόγραμμα σεμιναρίων σκηνοθεσίας και σεναρίου σε παιδιά Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από καθηγητές διακεκριμένους και διεθνώς αναγνωρισμένους στο χώρο. ‘Ετσι το Φεστιβάλ γίνεται το εφαλτήριο δημιουργίας, επικοινωνίας και συμμετοχής των νέων παιδιών δίνοντας τους το βήμα, ώστε να αποκτήσουν τη δική τους καλλιτεχνική ταυτότητα στο κινηματογραφικό, μουσικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι.

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ


Ιεράπετρα - 29 Σεπτεμβρίου με 2 Οκτωβρίου – Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη – 10 το πρωί μέχρι 10 το βράδυ
Σεμινάρια σκηνοθεσίας και σεναρίου – 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου – Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη Ιεράπετρα – 17:00 – 21:00
Οροπέδιο Λασιθίου - 1 Οκτωβρίου και 2 Οκτωβρίου – 10 το πρωί μέχρι 10 το βράδυ
Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου – Χανιά – 30 Σεπτεμβρίου μέχρι 2 Οκτωβρίου – 6 το απόγευμα μέχρι 12 το βράδυ


Είσοδος Δωρεάν σε όλες τις προβολές και εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.
Πλήρη Πρόσβαση στα ΑΜΕΑ.