| Προηγούμενη σελίδα | Επιστροφή στην αναζήτηση |

Με το Ντοκιμαντέρ μου Ταξιδεύω

Ντοκιμαντέρ | 2022 | ΕΓΧ | 1ω 41λ


Περίληψη

Το Ντοκιμαντέρ αποτελέι στρατηγική επιλογή για τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων. Η προφορική μαρτυρία, η τοπική ιστορία και η τεχνική του ντοκιμαντέρ αποτελούν πεδίο κοινό δράσεων, τόσο για να γνωρίσει η Εκπαιδευτική Κοινότητα την Τέχνη του ντοκιμαντέρ, όσο και για την διδασκαλία της Ιστορίας μ' ένα σύγχρονο τρόπο.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων, έχει επικεντρωθεί - στρατιγηκά - τα τελευταία χρόνια στη δημιουργία ντοκιμαντέρ με την σχολική κοινότητα της Κρήτης. Ντοκιμαντέρ με έμφαση στον άνθρωπο. Ντοκιμαντέρ για την τοπική ιστορία. Ντοκιμαντέρ με κυρίαρχο το στοιχείο της προφορικής μαρτυρίας.

Εκπαιδευτικοί, μαθητές και η ομάδα εκπαίδευσης και παραγωγός του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων συναντιούνται σ' ένα κοινό δημιουργικό ταξίδι γνωριμίας της τέχνης του ντοκιμαντέρ, αλλά και στοιχείων της τοπικής και της προφορικής ιστορίας. Ένα ταξίδι γεμάτο ανθρώπινες ιστορίες. Αληθινές ιστορίες.

Μέσα από τα προγράμματα "cineΜαθήμετα" και "Αληθινές Ιστορίες / CreDoc" έχουν παραχθεί περίπου 70 ντοκιμαντέρ τα τελευταία χρόνια. Το καθένα μοναδικό. Το καθένα διαφορετικό.

Δέκα από αυτά, δημιουργώντας μια ενότητα, ένα κινηματογραφικό ταξίδι, επιλέχθηκαν για να γιορτάσουμε τα 10 χρόνια ζωής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων. Μια κοινή δράση με το 24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.


Σκηνοθέτης: Σχολικές κηνιματογραφικές ομάδες Χανίων
Έίδος: Ντοκιμαντέρ
Έτος ολοκλήρωσης: 2022
Χώρα προέλευσης: Ελλάδα

Φωτογραφίες

Τρέιλερ

Επιστροφή στην αναζήτηση
Προηγούμενη σελίδα