| Προηγούμενη σελίδα | Επιστροφή στην αναζήτηση |

Once Upon a Village

Πρωτότυπος τίτλος: Ek Tha Gaon

Ντοκιμαντέρ | 2022 | ΕΓΧ | 1ω 0λ


Περίληψη

«Οι χωρικοί λένε ότι οι νεκροί επιστρέφουν για να επισκεφτούν τους ζωντανούς. Τώρα όσοι παραμείνουμε έχουμε μόνο αυτά τα φαντάσματα για παρέα."

Η Semla, είναι ένα χωριό-φάντασμα στους πρόποδες των Ιμαλαΐων. Οι 50 οικογένειες που κάποτε ζούσαν στο χωριό, μετανάστευσαν στην πόλη, αφήνοντας πίσω τους 7 Ανθρωποι. Με αυτή τη μετανάστευση, τα προς το ζην που συνδέονται με το έδαφος και τις εποχές έχουν σιγά-σιγά ξεθωριάσει.

Όπως το χωριό της, η Leela είναι παλιά, ανθεκτική και ξεχασμένη. Παρά τη μοναξιά και τις μάχες με ένα γερασμένο σώμα, η Leela δεν θέλει να φύγει για την πόλη. Ο Golu είναι ο μόνος νέος στο χωριό. Θέλει απεγνωσμένα να δραπετεύσει στην πόλη, αλλά δεν έχει τα μέσα. Ονειρεύοντας μια διαφορετική ζωή, ο Golu περιφέρεται γύρω από το εγκαταλελειμμένο χωριό.

Καθώς η ταινία εξελίσσεται, οι δύο γυναίκες αντιμετωπίζουν τις αόρατες αλλά απτές δυνάμεις της μετανάστευσης. Το συναισθηματικό τους ταξίδι αλλάζει τη σχέση τους με το μέρος που αποκαλούν «Σπίτι». Καθώς ο χρόνος κυλάει, ένας τρόπος ζωής αγωνίζεται να παραμείνει σχετικός. Σε αυτή την εύθραυστη ύπαρξη, το «Ek Tha Gaon» εξερευνά τη ζωή σε ένα χωριό που πεθαίνει, όπου επιμένει μια στοιχειωμένη απουσία.


Σκηνοθέτης: Srishti Lakhera
Έίδος: Ντοκιμαντέρ
Έτος ολοκλήρωσης: 2022
Χώρα προέλευσης: Ινδία

Φωτογραφίες

Συντελεστές

Σκηνοθέτης

Επιστροφή στην αναζήτηση
Προηγούμενη σελίδα