| Προηγούμενη σελίδα | Επιστροφή στην αναζήτηση |

ENOUGH! Lebanon's Darkest Hour

Ντοκιμαντέρ | 2021 | ΕΓΧ | 1ω 30λ

Σύνδεσμος έργου


Περίληψη

Τα μάτια του κόσμου αναγκάστηκαν να στρέψουν το βλέμμα τους στον Λίβανο, όχι μόνο λόγω της έκρηξης στο λιμάνι της Βηρυτού που κατέστρεψε αυτήν την αρχαία πόλη στις 4 Αυγούστου 2020, αλλά και επειδή, δυστυχώς, ο Λίβανος στέκεται ως αλληγορία για κλεπτοκρατικά καθεστώτα που έχουν δει αναζωπύρωση σε όλο τον κόσμο και τον καταστροφικό αντίκτυπό τους.
Πριν από την έκρηξη, η χώρα ήδη βρισκόταν κάτω από το βάρος δεκαετιών εμφύλιων συγκρούσεων, αδυσώπητων περιφερειακών αναταραχών, αλλά κυρίως από ενδημική, συστημική διαφθορά και καθαρή απληστία.
Αυτό είναι το πρώτο μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε μετά την έκρηξη, αλλά είναι επίσης η πρώτη ταινία που απαθανάτισε αποκλειστικές και αμφιλεγόμενες συνεντεύξεις με πολλούς από τους βασικούς πολιτικούς ηγέτες (πρωθυπουργός Saad Hariri, πρώην υπουργός Εξωτερικών Gebran Bassil, Dr. Samir Geagea, υπουργός της Hezbollah Mohammad Fneich , ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Salim Jreissati, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Riad Salame, μεταξύ άλλων) πριν από την έκρηξη. Αυτοί είναι οι ίδιοι οι άνδρες που ευθύνονται για μεγάλο μέρος της βεβήλωσης του Λιβάνου.
Αυτή η ταινία θέτει τα φώτα της δημοσιότητας σε αυτήν την άρχουσα τάξη και τα πολλαπλά ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Μέσα από συναρπαστικές συνεντεύξεις με τον πληροφοριοδότη, πρώην Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών, Αλέν Μπιφάνι, και τον ακαδημαϊκό και εμπειρογνώμονα για τη Μέση Ανατολή Θανάση Καμπάνη, η ταινία κλείνει το καπάκι στις συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, μοιράζοντας πίτας που έχουν επιτρέψει Πολλοί από αυτούς τους ηγέτες, τις οικογένειές τους και τους φίλους τους για να παραμείνουν στην εξουσία για δεκαετίες.
Η ταινία αναφέρεται στην επανάσταση και το παγκόσμιο κίνημα κοινωνικής δικαιοσύνης που ξεκίνησε το 2019 μεταξύ της διασποράς που συσπειρώθηκαν για να στηρίξουν τις οικογένειες και τους φίλους τους στην πατρίδα. Παρέχει μια ισχυρή εικόνα για τις περίπλοκες παραδοσιακές και συναισθηματικές αφοσίωση μέσα στα ανθρώπινα όντα που εξακολουθούν, μέχρι σήμερα, να απειλούν κάθε ευκαιρία για αλλαγή και εξέλιξη.
Οι άνθρωποι έχουν την ευκαιρία να σώσουν τον εαυτό τους, το μέλλον τους και το έθνος τους - εθνικό εκλογές τον Μάιο του 2022. Αυτή η ταινία ελπίζει να αποτελέσει το έναυσμα που θα ξεκινήσει ένα παγκόσμιο κίνημα #freeandfairlebanon για να εξαναγκάσει την πραγματική αλλαγή.
Από τα μάτια της Λιβανο-Αυστραλής δημοσιογράφου και σκηνοθέτη, Daizy Gedeon, αυτή η ταινία είναι η αφύπνιση για να σταθούν όλοι οι άνθρωποι ενάντια στην καταπίεση και τη διαφθορά χρησιμοποιώντας τη φωνή τους και το δημοκρατικό τους δικαίωμα να ΨΗΦΙΖΟΥΝ - ΨΗΦΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ΑΛΛΑΓΗ!


Σκηνοθέτης: Daizy Gedeon
Έίδος: Ντοκιμαντέρ
Έτος ολοκλήρωσης: 2021
Χώρα προέλευσης: Αυστραλία

Επιστροφή στην αναζήτηση
Προηγούμενη σελίδα