| Προηγούμενη σελίδα | Επιστροφή στην αναζήτηση |

Η Υπόσχεση

Ντοκιμαντέρ | 2022 | ΕΓΧ | 1ω 0λ

Σύνδεσμος έργου


Περίληψη

Είκοσι τρία χρόνια προσπαθώντας για το αυτονόητο. Η καύση των νεκρών στην Ελλάδα είναι ταμπού εδώ και δεκαετίες για το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού φάσματος. Η επιρροή της εκκλησίας και οι πολιτικές σκοπιμότητες δεν επέτρεψαν την έγκριση νόμου που θα επέτρεπε τη δημιουργία και λειτουργία κρεματόρια και όταν τελικά εγκρίθηκε ο πρώτος νόμος συντάχθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε κανένας από αυτούς που είχαν δικαίωμα να ανοίξει ένα, τόλμησε να πάρει το ρίσκο και να έρθει σε σύγκρουση με το θρησκευτικό κατεστημένο.
Η «Υπόσχεση» είναι μια καταγραφή της πολιτικής διάστασης αυτής της προσπάθειας, που ένας άνθρωπος κουβαλούσε στους ώμους του επί 23 χρόνια. Θα μπορούσε επίσης να είναι το ρεκόρ του μαραθωνίου που πρέπει να τρέξει κάθε νομοθετική αλλαγή στην Ελλάδα, είτε πρόκειται για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως η αποτέφρωση, είτε άλλα θέματα που συγκρούονται, με παγιωμένες αντιλήψεις, στερεότυπα, αναχρονισμούς, παραδόσεις που τίποτα περισσότερο από μια βιτρίνα οικονομικών συμφερόντων. Στο βάθος πάντα υπάρχουν χρήματα.
Το «Η Υπόσχεση» είναι ένα μεγάλου μήκους ερευνητικό ντοκιμαντέρ στο οποίο οι πρωταγωνιστές της «υπόθεσης της αποτέφρωσης» ξετυλίγουν μια άγνωστη ιστορία πολιτικής αντιπαράθεσης.


Σκηνοθέτης: Πλιάκος Κώστας
Έίδος: Ντοκιμαντέρ
Έτος ολοκλήρωσης: 2022
Χώρα προέλευσης: Ελλάδα

Φωτογραφίες

Τρέιλερ

Συντελεστές

Σκηνοθέτης

Σεναριογράφος

Επιστροφή στην αναζήτηση
Προηγούμενη σελίδα