Προκριματική Επιτροπή 2017 2017-07-14T14:46:10+00:00
Αντώνης Κόκκινος

Ελένη Βλάσση

Η Ελένη Βλάσση είναι  καλλιτεχνική Διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας (Awards) από την έναρξη του το έτος 2014.

Είναι δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, μέλος του «European Documentary Network». Εργάστηκε στην τηλεόραση, ως δημοσιογράφος, παρουσιάστρια, αρχισυντάκτης (κανάλια Alter, Extra, εξωτερικός συνεργάτης σε Mega, ΕΡΤ και σε κανάλια του εξωτερικού), καθώς και 12 χρόνια στην εφημερίδα «Βραδυνή». Έχει ασχοληθεί με τη σκηνοθεσία και την παραγωγή πολλών ντοκιμαντέρ  στην Ελλάδα και σε πολλές χώρες του Κόσμου. Δουλειές της έχουν συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας, στο Μεσογειακό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «MEDIMED» στην Βαρκελώνη. Τα πιο γνωστά είναι: (« Ο τόπος που δακρύζουν οι θεοί», «Ένας θεός γεννιέται», «Ελαίας Δρόμοι», «Χρυσή», «Στη σκιά του Άτλαντα», «Χωρίς Πατρίδα», «Δημήτρης Λιαντίνης», «Ντομίνικα», «Γουαδελούπη», «Σειρά 20 Ντοκιμαντέρ Μαρόκο, 15 Ιορδανία, 7 Αζόρες, 4 Καραιβική» κ.α.)

Γιάννης Σολδάτος

Νικόλ Αλεξανδροπούλου

Η Νικόλ Αλεξανδροπούλου γεννήθηκε στην Ελλαδα και μεγάλωσε στην Ρώμη.

Εκπαίδευση

Σπουδές ιστορίας τέχνης και  Visual Communication με εξειδίκευση στην  φωτογραφία στο Πανεπιστημιο Insituto Europeo di Design (www.ied.edu).

Σπουδές υποκριτικής τέχνης στην σχολή Duse International (www.duseinternational.com).

Σεμινάρια δημιουργικής γραφής.

Επαγγελματική εμπειρία στην Ελλαδα

Είναι ο νόμιμος αντιπρόσωπος της εταιρείας κινηματογραφικών παραγωγών Libelulla Productions  Ε.Π.Ε.

Το 2007 ατομική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Μελαγχολία» στο «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων.

Το 2009 πραγματοποίησε το ντοκιμαντέρ «Once in a lifetime» με θέμα την ζωή του μουσικού παραγωγού Γιάννη Πετρίδη. (φεστιβάλ Αθηνών Νύχτες Πρεμιέρας, Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, Φεστιβάλ Πάτρας, Φεστιβάλ Λουξεμβούργου,  Φεστιβάλ Ρώμης, Φεστιβάλ Βρυξελλών κλπ.)

Διανομή στις κινηματογραφικές αίθουσες απο την εταιρεία STRADA.

Το 2014-2015  μέλος της οργανωτικής επιτροπής του αφιερώματος στο ελληνικό ντοκιμαντέρ “Με τα μάτια ανοιχτά”  στην Τεχνόπολη  του Δήμου Αθηναίων.

2016- 2017   Αυτήν την περίοδο

Παραγωγή και σκηνοθεσία 24 πενηνταπεντάλεπτων ντοκυμαντέρ για την Ε.Ρ.Τ Α.Ε με τίτλο «Από αγκάθι ρόδο».

Επιτροπή οργάνωσης αφιερώματος «Με τα Μάτια ανοιχτά» Τεχνόπολις-3 έκδοση.

(Ταινία μυθοπλασίας με τίτλο “Μπίλυ” εμπνευσμένη απ’την ζωή του Μπίλυ Μπό (Προπαραγωγή).

Αρθρογραφεί  κατα διαστήματα για το δημοσιογραφικό site  iefimerida.gr .

Mέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ελληνικού Ντοκιμαντέρ.

Ανδρέας Τύρος

Κώστας Κωνσταντινίδης

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1957.

Το 1983, προσλήφθηκα στην ΕΡΤ ΑΕ, από όπου απολύθηκα, με το κλείσιμο της Εταιρείας to 2013 και στη συνέχεια συνταξιοδοτήθηκα.

Από το 1986 είμαι κριτικός κινηματογράφου και κριτικός μουσικής κινηματογράφου, ενώ από το 1996, είμαι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ).

Από το 2003 έως το 2006 Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΚΚ.

Το 2004 – 2006 διετέλεσα Μέλος της 50μελούς Επιτροπής Κρατικών Βραβείων Κινηματογράφου.

Από το 2010 είμαι Μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Τον Ιούνιο του 1996, ύστερα από αίτηση μου, επιλέχθηκα από το Film Music Academy και παρακολούθησα σεμινάρια κριτικής της μουσικής του κινηματογράφου στο Λονδίνο, με καθηγητές 10 από τα μεγαλύτερα ενεργά ονόματα στο χώρο της παγκόσμιας μουσικής κινηματογράφου (John Williams, Michael Kamen, Michael Nyman, Rachel Portman, Arnold Malcolm κ.α.), κάτι που επαναλήφθηκε τον αμέσως επόμενο χρόνο όταν επιλέχθηκα για αντίστοιχο σεμινάριο στη Νέα Υόρκη.

Παράλληλα, είμαι συλλέκτης και διατηρώ μια από τις μεγαλύτερες συλλογές δίσκων κινηματογραφικής μουσικής (soundtracks) στην Ελλάδα με περίπου 26.500 χιλιάδες τίιλους.

Από το 2000 έως και το 2007, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ στα Χανιά.

Από το 2001 μέχρι και σήμερα, Γραφείο Τύπου του Φεστιβάλ της Δράμας