Προκριματική Επιτροπή 2016 2017-01-08T20:05:37+00:00
Αντώνης Κόκκινος

Ελένη Βλάσση

Η Ελένη Βλάσση είναι  καλλιτεχνική Διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας (Awards) από την έναρξη του το έτος 2014.

Είναι δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, μέλος του «European Documentary Network». Εργάστηκε στην τηλεόραση, ως δημοσιογράφος, παρουσιάστρια, αρχισυντάκτης (κανάλια Alter, Extra, εξωτερικός συνεργάτης σε Mega, ΕΡΤ και σε κανάλια του εξωτερικού), καθώς και 12 χρόνια στην εφημερίδα «Βραδυνή». Έχει ασχοληθεί με τη σκηνοθεσία και την παραγωγή πολλών ντοκιμαντέρ  στην Ελλάδα και σε πολλές χώρες του Κόσμου. Δουλειές της έχουν συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας, στο Μεσογειακό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «MEDIMED» στην Βαρκελώνη. Τα πιο γνωστά είναι: (« Ο τόπος που δακρύζουν οι θεοί», «Ένας θεός γεννιέται», «Ελαίας Δρόμοι», «Χρυσή», «Στη σκιά του Άτλαντα», «Χωρίς Πατρίδα», «Δημήτρης Λιαντίνης», «Ντομίνικα», «Γουαδελούπη», «Σειρά 20 Ντοκιμαντέρ Μαρόκο, 15 Ιορδανία, 7 Αζόρες, 4 Καραιβική» κ.α.)

Γιάννης Σολδάτος

Φάνης Δούσκος

Ο Φάνης Δούσκος γεννήθηκε στους Κουκλιούς Ιωαννίνων.

Σπούδασε Σκηνοθεσία, Φωτογραφία στη Σχολή Κινηµατογράφου, Σταυράκου(1971-1973) και στη Σχολή Κιν/φου – Τηλεόρασης του Παπαντωνοπούλου (1967-1970).

Εργάστηκε επί 30 συνεχή χρόνια ως Κινηµατογραφιστής στην Ελληνική Τηλεόραση (ΕΡΤ Α.Ε).Έχει συνεργαστεί σε πολλά ντοκιμαντέρ σε Ελλάδα και εξωτερικό, µερικά από αυτά:

Έλληνες στο Μάη του ΄68, Κωνσταντινούπολη ο Μεγάλος διωγμός του ΄55, Αρχαία Μεσσήνη: η αποκάλυψη της Πόλης των Γλυπτών, Νίκος Σβορώνος, ο Σολωµός των Ελλήνων, Λογοτεχνία της Αντίστασης, Νίκος Πουλαντζάς, Νίκος Μανδηλαράς, Βερολίνο: Πολιτιστική Πρωτεύουσα, κ.α.

Παν/κός στο γνωστικό πεδίο της Κοινωνιολογίας, συγγραφέας και δικηγόρος.

Ανδρέας Τύρος

Φίλιππος Νικολόπουλος

Παν/κός στο γνωστικό πεδίο της Κοινωνιολογίας, συγγραφέας και δικηγόρος. Επιπλέον ασχολείται με τη Λογοτεχνία. Είναι μέλος της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας, της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, του Επιστημονικού Συμβουλίου, του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος, και Διευθύνων Σύμβουλος του Διεθνούς Κέντρου Ιστορικών, Κοινωνικών και Πολιτικών Ερευνών (ΔΙΚΙΠΟΚΕ).