Προκριματική Επιτροπή 2014 2017-01-22T12:27:30+00:00
Αντώνης Κόκκινος

Ελένη Βλάσση

Η Ελένη Βλάσση είναι  καλλιτεχνική Διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας (Awards) από την έναρξη του το έτος 2014.

Είναι δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, μέλος του «European Documentary Network». Εργάστηκε στην τηλεόραση, ως δημοσιογράφος, παρουσιάστρια, αρχισυντάκτης (κανάλια Alter, Extra, εξωτερικός συνεργάτης σε Mega, ΕΡΤ και σε κανάλια του εξωτερικού), καθώς και 12 χρόνια στην εφημερίδα «Βραδυνή». Έχει ασχοληθεί με τη σκηνοθεσία και την παραγωγή πολλών ντοκιμαντέρ  στην Ελλάδα και σε πολλές χώρες του Κόσμου. Δουλειές της έχουν συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας, στο Μεσογειακό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «MEDIMED» στην Βαρκελώνη. Τα πιο γνωστά είναι: (« Ο τόπος που δακρύζουν οι θεοί», «Ένας θεός γεννιέται», «Ελαίας Δρόμοι», «Χρυσή», «Στη σκιά του Άτλαντα», «Χωρίς Πατρίδα», «Δημήτρης Λιαντίνης», «Ντομίνικα», «Γουαδελούπη», «Σειρά 20 Ντοκιμαντέρ Μαρόκο, 15 Ιορδανία, 7 Αζόρες, 4 Καραιβική» κ.α.)

Γιάννης Σολδάτος

Φάνης Δούσκος

Ο Φάνης Δούσκος γεννήθηκε στους Κουκλιούς Ιωαννίνων. Σπούδασε Σκηνοθεσία, Φωτογραφία στη Σχολή Κινηµατογράφου, Σταυράκου(1971-1973) και στη Σχολή Κιν/φου – Τηλεόρασης του Παπαντωνοπούλου (1967-1970).
Εργάστηκε επί 30 συνεχή χρόνια ως Κινηµατογραφιστής στην Ελληνική Τηλεόραση (ΕΡΤ Α.Ε). Έχει συνεργαστεί σε πολλά ντοκιμαντέρ σε Ελλάδα και εξωτερικό, µερικά από αυτά:
Έλληνες στο Μάη του ΄68, Κωνσταντινούπολη ο Μεγάλος διωγμός του ΄55, Αρχαία Μεσσήνη: η αποκάλυψη της Πόλης των Γλυπτών, Νίκος Σβορώνος, ο Σολωµός των Ελλήνων, Λογοτεχνία της Αντίστασης, Νίκος Πουλαντζάς, Νίκος Μανδηλαράς, Βερολίνο: Πολιτιστική Πρωτεύουσα, κ.α.

Παν/κός στο γνωστικό πεδίο της Κοινωνιολογίας, συγγραφέας και δικηγόρος.

Ανδρέας Τύρος

Πάνος Κυπαρίσσης

Ο Πάνος Κυπαρίσσης είναι Έλληνας ποιητής, σκηνοθέτης και εικαστικός .

Γεννήθηκε στην Οξυά Ιωαννίνων. Σπούδασε Μαθηματικά και Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και Θέατρο στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης – Κάρολος Κουν.

Ηθοποιός και σκηνοθέτης στο θέατρο, στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο. Εργάστηκε, καθηγητής Φιλολογίας και Μαθηματικών στη Μέση Εκπαίδευση για μια περίπου δεκαετία.