Κριτική Επιτροπή 2016 2017-01-08T19:31:57+00:00
Αντώνης Κόκκινος

Αντώνης Κόκκινος

Πτυχιούχος της σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του τμήματος Σκηνοθεσίας της σχολής Σταυράκου.

Γιάννης Σολδάτος

Γιάννης Σολδάτος

Ο συγγραφέας, σκηνοθέτης και εκδότης Γιάννης Σολδάτος γεννήθηκε στη Λευκάδα το 1952. Είναι ιδρυτής και διευθυντής του εκδοτικού οίκου «Αιγόκερως» που έχει στο ενεργητικό του την κυκλοφορία περισσότερων από 200 κινηματογραφικών βιβλίων και περισσότερων από 400 λογοτεχνικών. Ως συγγραφέας, έγραψε τα βιβλία: «Στον αστερισμό του Κριού», «Τρομαχτικές ιστορίες», «Πολεμικές ιστορίες», «Το αίνιγμα», «Εύα, η αγαπημένη των βρικολάκων», «Η πλάνη», «Υποβρύχιος έρωτας».

Ανδρέας Τύρος

Μάνος Δελιοτζάκης

 

Πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και Σκηνοθεσίας της Σχολής Σταυράκου.

Από το 1990 εργάζεται στον χώρο του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του θεάτρου. Σήμερα, είναι προϊστάμενος του Τμήματος Ελληνικού Προγράμματος της ΕΡΤ. Μέλος της Επιτροπής Κινηματογράφου και πρόεδρος της επιτροπής Διεθνών Συμπαραγωγών.

Δημήτρης Καλαντίδης

 

Χριστόφορος Χαραλαμπάκης

Καθηγητής της Γλωσσολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Τμήμα Φιλολογίας, Τομέας Γλωσσολογίας.

Γεώργιος Νικολακάκης

Νίκος Καβουκίδης

Από τους τελευταίους μεγάλους κινηματογραφιστές ο Νίκος Καβουκίδης, γιος του πρωτοπόρου κινηματογραφιστή Γιώργου Καβουκίδη, έχει σήμερα να παρουσιάσει μια ιστορική πορεία μισού και πλέον αιώνα στον ελληνικό κινηματογράφο. Είναι Αντιπρόεδρος στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, επίτιμο μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, της ΕΤΕΚΤ και της Ένωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών.