Κριτική Επιτροπή 2015 2016-12-11T02:15:56+00:00
Αντώνης Κόκκινος

Αντώνης Κόκκινος

Πτυχιούχος της σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του τμήματος Σκηνοθεσίας της σχολής Σταυράκου.

Γιάννης Σολδάτος

Γιάννης Σολδάτος

Ο συγγραφέας, σκηνοθέτης και εκδότης Γιάννης Σολδάτος γεννήθηκε στη Λευκάδα το 1952. Είναι ιδρυτής και διευθυντής του εκδοτικού οίκου «Αιγόκερως» που έχει στο ενεργητικό του την κυκλοφορία περισσότερων από 200 κινηματογραφικών βιβλίων και περισσότερων από 400 λογοτεχνικών. Ως συγγραφέας, έγραψε τα βιβλία: «Στον αστερισμό του Κριού», «Τρομαχτικές ιστορίες», «Πολεμικές ιστορίες», «Το αίνιγμα», «Εύα, η αγαπημένη των βρικολάκων», «Η πλάνη», «Υποβρύχιος έρωτας».

Ανδρέας Τύρος

Ανδρέας Τύρος

Ο Ανδρέας Τύρος είναι κριτικός κινηματογράφου. Εργάζεται στην εφημερίδα «Ο Κόσμος του Επενδυτή». Είναι πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ).

Δημήτρης Καλαντίδης

Δημήτρης Καλαντίδης

Ο Δημήτρης Καλαντίδης γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι ιστορικός και κριτικός του κινηματογράφου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας και μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ, της οποίας έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ).

Γεώργιος Νικολακάκης

Γεώργιος Νικολακάκης

Αναπληρωτής Καθηγητής Κοινωνικής και Οπτικής Ανθρωπολογίας στο Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (1975), Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Paris-X, Nanterre (1978) και έκανε τη διδακτορική του διατριβή στην Κοινωνική και Ιστορική Ανθρωπολογία στην Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales (Paris, 1981).